Met ons kennismaken?

Plan een afspraak

Zoeken

Haalbare zaak? Welke advocaat kiezen ?

Het vinden van de juiste advocaat voor uw vraag c.q. uw rechtsgeschil is niet altijd heel eenvoudig. Een gelikte website zegt nog niets over de kwaliteit van de advocaat. Een topadvocaat op het gebied van strafrecht zal mogelijk minder kennis hebben van het Persoon- en Familierecht; bekende advocaten in de media hebben uitstekende kennis, maar niet op alle rechtsgebieden. Laat u zich dan ook goed informeren voordat u met een advocaat in zee gaat. 

Daarnaast zijn de kosten, waar u mee te maken krijgt als u met een advocaat in zee gaat, niet altijd even duidelijk. Ook op dat vlak moet u zich goed laten voorlichten. Advocaten rekenen over het algemeen een uurtarief, en houden de aan uw dossier bestede tijd bij. Maar er zijn ook andere kosten, zoals griffierechten en andere kosten; verschotten worden dat genoemd. En u moet beseffen dat zelfs als u een procedure wint, u niet alle kosten vergoed krijgt. Uw advocaat kunt u daar mee over vertellen.

*
Mond tot mond
Het beste advies is dat u aan vrienden of kennissen vraagt, die reeds ervaring hebben opgedaan wie u moet kiezen. Indien u geen advocaat kunt vinden, kunt u zich ook altijd tot het Bureau van de Nederlandse Orde wenden met het verzoek u terzake te informeren en te adviseren. Op het Bureau 'zetelt' de Deken, die samen met de Raad van Orde toezicht houdt op de naleving van regelgeving van de Advocatenwet en andere regels, waar advocaten zich aan moeten houden. De Deken kent de advocaten in zijn arrondissement en het Bureau beschikt daarom over ruime kennis.

*

 

Haalbare zaak? Welke advocaat?

U kunt bij ons kantoor advies krijgen over de haalbaarheid van uw zaak, maar ook over uw keuze van een advocaat. Graag denken wij met u mee en zullen u objectief adviseren.

Wat betreft de haalbaarheid van uw geschil blijkt het vaak mogelijk in één uur een kanseninschatting te geven, in welk gesprek u tevens wordt geadviseerd hoe verder en met welke advocaat. Sommige kantoren geven u een gratis advies / eerste gesprek. Bij ons is dat gesprek niet gratis, maar daar staat tegenover dat u bij ons een eerlijk en objectief advies krijgt met - zonodig - een verwijzing naar een andere advocaat (niet van ons kantoor). Daarmede menen wij te kunnen stellen dat u een juist advies krijgt enkel in uw belang, en daar heeft u het meeste aan. 

Ons motto

U heeft een vraag, wij het antwoord. Bel ons en ervaar het zelf; het verplicht u tot niets.

Help mij verder!

Contact

Blokzijl Advocaat

Heresingel 4
9711 ES Groningen

050 - 311 30 01
info@blokzijladvocaten.nl