Met ons kennismaken?

Plan een afspraak

Zoeken

Faillisementsrecht

Faillissementsrecht of ook wel Insolventierecht, één van rechtsgebieden waar ons kantoor veelvuldig mee te maken heef..

Wanneer wordt u hiermede geconfronteerd? 

1.U bent niet langer in staat de vorderingen van diverse crediteuren van u zelf te betalen. Dan kan het voorkomen dat een crediteur uw faillissement aanvraagt. Dat kan alleen als er een zogenaamde steunvordering is, oftewel een tweede schuld, die u onbetaald laat. De crediteur dient dan via een advocaat een verzoek tot faillietverklaring in. Onze advocaten kunnen u in een dergelijke zitting bijstaan, of mogelijk de zitting voorkomen door overleg te voeren met de aanvrager.

2. U wilt het faillissement van één van uw debiteuren aanvragen. In dat geval kunt u door ons een verzoekschrift tot faillietverklaring laten opstellen. Wij dienen dat dan in bij de rechtbank, waarna een zitting zal plaatsvinden, waarop het verzoek wordt behandeld.

3. U verkeert in een faillissementssituatie en u wilt daar uit. Wij kunnen u daarbij terzijde staan. Ook komt het voor dat u als gefailleerde problemen ondervindt met de curator. De curator dient immers niet uw belang. De curator op voor de schuldeisers. In al die gevallen, waarin het lijkt dat iedereen zijn/haar rechten opeist (bank/belastingdienst) bent u het best geholpen met gedegen juridisch advies. Wij kunnen u daarin terzijde staan en komen voor uw belang op.

Indien u als privépersoon in een faillissementssituatie bent geraakt, kunt u eventueel een beroep doen op de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen. Dan is het mogelijk dat u na drie jaren weer schuldenvrij bent.

Wij begrijpen dat de kosten van een advies van een advocaat vaak hoog zijn, zeker als u in een toch al financieel nijpende situatie verkeert. Toch is het vaak aan te bevelen om advies te vragen van een deskundige, al was het maar in één uur 'overleg', dan zaken op hun beloop te laten of zelf beslissingen te nemen als een faillissement dreigt. Dat pakt vaak (veel) duurder uit dan u van te voren inschat, terwijl de kosten van een advies op zich te overzien zijn.

Bel ons vrijblijvend als u meer informatie hierover wenst.

Ons motto

U heeft een vraag, wij het antwoord. Bel ons en ervaar het zelf; het verplicht u tot niets.

Help mij verder!

Contact

Blokzijl Advocaat

Heresingel 4
9711 ES Groningen

050 - 311 30 01
info@blokzijladvocaten.nl