Met ons kennismaken?

Plan een afspraak

Zoeken

Incasso

De betekenis van incasso is ‘het innen van geld’ of ‘het innen van openstaande vorderingen’.

Soorten incasso

- Eenmalige en automatische incasso

Met een incasso kan een bedrijf automatisch een bedrag van jou rekening afschrijven. Je geeft als rekeninghouder met een machtiging toestemming voor een incasso. Deze machtiging kan eenmalig of doorlopend zijn. Je betaalt zo automatisch je rekening en weet je zeker dat je altijd op tijd bent met betalen, mits er voldoende saldo op je bankrekening staat.

Neem bijvoorbeeld je abonnement op je mobiele telefoon, het telecom bedrijf incasseert dan automatisch iedere maand een bedrag van jou bankrekening. Dat is dan een automatische of regelmatige incasso. Dit wordt ook wel een doorlopende machtiging genoemd.

- SEPA-incasso

Bijna alle banken zijn overgestapt op incasso via SEPA (Single Euro Payments Area). Dit is een onderdeel om binnen Europa op dezelfde manier te kunnen betalen. Het is dus met SEPA ook mogelijk om te incasseren van buitenlandse rekeningen.

- Incasso van openstaande factuur

Klanten die niet willen of kunnen betalen, zijn een bron van ergernis voor elke ondernemer. Als een klant, na meerdere aanmaningen, niet bereid is om te betalen, kan het zinvol zijn om een incassobureau in te schakelen om de vordering te innen.

Ons motto

U heeft een vraag, wij het antwoord. Bel ons en ervaar het zelf; het verplicht u tot niets.

Help mij verder!

Contact

Blokzijl Advocaten

Lopende Diep Noordzijde 1
9712 NV Groningen

050 - 311 30 01
050 - 311 30 13
info@blokzijladvocaten.nl